ROMANIAN VERSION:    Descarca | Comanda Copii | Alte Limbi

 

Cautare

Transformarea Animalelor in Mancare
De cealalta parte a peretelui

Priveste in spatele peretilor pe care industria ii ridica pentru a ascunde adevarul...

Nu este imaginea ta din copilarie

de Lauren Ornelas, vivausa.org

Cand am vazut ce inseamna viata pentru porcii din fermele de astazi, am ramas zile bune cu o senzatie fizica de voma. Probabil ca stiam ca ei traiesc pe podele de ciment, inauntru, in halele "fermelor" intensive. Totusi, nu eram pregatita pentru cat de mult sunt constranse, si realitatea ingrozitoare a plictiselii in care traiesc.

In hala de gestatie, am auzit un zanganit continuu. Acesta era produs de scroafele care se loveau cu capul de portile custilor ca si cum incercau sa scape. Dupa o vreme, unele se resemnau si se intindeau pe jos, in timp ce altele reincepeau aceasta actiune zadarnica.

Am vazut "cotetele" in care porcii sunt ingrasati pentru macelarire - in esenta celule de ciment in care intra cate o duzina de porci. Intr-un cotet, unul din porci nu avea o ureche. Altul avea un absces de marimea unui grepfrut iesindu-i din stomac. Un porc mort era constant impins si lins de altii. Duhoarea in aceste incinte este coplesitoare.

La fermele si mai mari pe care le-am vizitat in North Carolina, erau mii de porci tinuti in hale. Multi erau morti sau pe moarte - de fapt unul a murit chiar in fata mea in timp ce eu inregistram. Porci morti fusesera lasati impreuna cu cei in viata; alti porci fusesera aruncati pe coridoare - aproape morti, prea slabiti sa poata ajunge la hrana sau apa.


Purcelus care nu mai poate merge.Porci aruncati.Porc cu absces la stomac.

     


Cist infectat deasupra ochiului.

Cadavru in descompunere pe o cusca.


Taietura infectata.

Salvarea

de pe isecruelty.com

Pe 23 mai 2001, cativa investigatori au salvat in mod deschis opt closti care aveau nevoie urgenta de ingrijire veterinara serioasa, la o ferma intensiva in Cecilton, Maryland.

Lui Jane, o closca gasita prinsa de o aripa in barele de sarma ale custii ei, ii placea dupa ce a supravietuit amputarea aripii sa stea la plaja, sa alerge prin iarba, sa faca baie in praf, sa se suie in cuibul ei noaptea si sa se infrupte din mancarea ei preferata - strugurii. Jane a trait in libertate, departe de exploatarea industriei de oua timp de sase luni inainte sa fie doborata de cancer.

Acestor closti, care nu mai aveau practic nici o pana si erau foarte deprimate atunci cand au fost salvate, li s-a oferit o a doua sansa de viata. Peste un an, cele sapte prietene ale lui Jane erau in viata si o duceau bine - bucurandu-se de un adevarat paradis in comparatie cu fosta lor existenta intr-o ferma intensiva. Din pacate, aproximativ 280 de milioane de pasari raman inca in custii-baterii in SUA.

Vegan Outreach

De Ce Sa Fii Vegan - Acasa

Capitolul urmator: Distrugerea Mediului